Podnik: riskantný, ale výnosný - black economy Čím vyššie je daňové zaťaženie podnikateľských subjektov, tým väčšie sú daňové úniky - Schneider, O.
Program Čisté ruky v programovom vyhlásení vlády SR. Opatrenia v legislatíve na roky 1995-1996 by mali zabrániť zasahovania tieňovej ekonomiky do všetkých oblastí verejného života. Činnosti, ktoré sa radia do šedej ekonomiky. Prípadne ak prekračuje činnosť hranice legálnosti, nazývanej tiež čierna ekonomika. Podiel šedej ekonomiky na tvorbe hrubého domáceho produktu v rôznych krajinách sveta. Situácia v oblasti šedej ekonomiky na Slovensku. Plusy a mínusy šedej ekonomiky.