Dynamický přístup k monetárnímu vyrovnávacímu procesu obchodní bilance - Kodera, Jan
Kľúčový problém makroekonomickej teórie - či sa nerovnováha obchodnej bilancie môže automaticky vyrovnať bez pohybu cien, dôchodku a menového kurzu. Teoretické rozvinutie dynamického modelu. Automatizmus obnovovania rovnováhy obchodnej bilancie pri monetárnom prístupe. Dynamizácia modelu menového vyrovnávacieho procesu.