Potreba nového systému sociálnej pomoci - Krausová, Alena
Základné ciele systému sociálnej pomoci. Ekonomické aspekty uplatnenia systému sociálnej pomoci. Analýza sociálnej pomoci na Slovensku v r. 1993. Dávky sociálnej starostlivosti pre rodiny s deťmi, pre uchádzačov o zamestnanie, pre starých občanov a občanov zdravotne ťažko postihnutých, pre sociálne neprispôsobivých občanov, pre občanov, ktorí potrebujú osobitnú pomoc. Zhodnotenie súčasného stavu. Nevyhnutnosť diferenciácie a motivácie občanov pri poskytovaní sociálnej pomoci.