Pojištění vkladů a morální hazard - Janda, Karel
Problém morálneho hazardu spojeného s poistením vkladov. Všeobecné princípy poistenia vkladov. Model poistenia vkladov a prijímanie rizika (zahŕňa len kontrakty trvajúce jedno obdobie). Poistenie vkladov zahŕňa morálny hazard zo strany 3 rozdielnych skupín ekonomických činiteľov: 1. vlastníci banky, 2. vkladatelia, 3. aktivita politikov a štátnych zamestnancov.