Slovenská poisťovňa predpokladá vyše tristomiliónový čistý zisk, pred rokom dosiahla 805 mil. Sk - Matloň, Igor
Príčiny nárastu prijatého poistného Slovenskou poisťovňou, a.s. Bratislava a zníženia poistného plnenia v r.1994 oproti r.1993. Celkové zníženie škodovosti, získaný rozdiel 1,7 mld na posilnenie rezerv. Najväčší akcionári poisťovne (FNM 50,56 perc.) po upisovaní akcií v r.1994. Významné majetkové účasti Slovenskej poisťovne v iných účastinných spoločnostiach.