Controlling k podpoře vedení podniku - Horváth, P.
Controlling - súhrn všetkých čiastkových úloh (činností), ktoré koordinujú plánovanie, kontrolu a informačné zabezpečenie. Funkcia controllera (USA, SRN), súhra s manažérom. Prehľad úloh controllingu. Minimálne požiadavky na systém controllingu (manažérsky orientované účtovníctvo, systém plánovania a riadenia-rozpočtovníctvo, výkazníctvo-informačný systém). Organizácia controllingu.