Súčasná situácia a koncepcia vodnej dopravy na Slovensku - Haviar, V.
Predpokladaný rozvoj prepravy a jej tovarová štruktúra. Rozvoj infraštruktúry vodnej dopravy. Vodné cesty. Vodné dielo Bratislava-Wolfsthal. Splavnenie Váhu a dolnej Moravy. Prístavy: Bratislava, Komárno, Štúrovo. Rozvoj lodného parku. Tarifná, cenová a dotačná politika v lodnej doprave. Privatizácia.