Povinnosť vyplýva zo zákona Predstavenstvo a dozorná rada akciovej spoločnosti - Turkovičová, T.
Výklad práv a povinností predstavenstva a dozornej rady. Predstavenstvo a dozorná rada v zmysle ustanovení zákona č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka. Členstvo v predstavenstve. Vyhotovovanie zápisnice. Práva a povinnosti predstavenstva ako štatutárneho, riadiaceho a výkonného orgánu spoločnosti. Dozorná rada - kontrolný orgán spoločnosti, dohliadajúci na výkon predstavenstva. Rozhodovanie dozornej rady. Práva a povinnosti dozornej rady.