Dynamika transformácie Prvotný pokus o zarámovanie dynamiky transformácie ako evolučnej entity - Andrášik, Ladislav
Vymedzenie obsahu a rámca problematiky transformačnej dynamiky a evolučnej dynamiky hospodárstva. Nejednoznačnosť jazyka, pojmov a kategórií. Univerzálno-evolucionistické chápanie pokroku a úpadku. Evolučná a transformačná dynamika.