Phillipsova krivka: vývoj teoretických názorov - Gonda, Vladimír
Teoretické otázky Phillipsovej krivky v historickom priereze. Pôvodná Phillipsova krivka. Friedmanova kritika Phillipsovej krivky. Prirodzená miera nezamestnanosti. Inflačné očakávania. Dlhodobá a krátkodobá Phillipsova krivka podľa Friedmana. Interpretácia stúpencov školy racionálnych očakávaní. Hľadanie nových riešení.