Obeť hospodárskej konjunktúre Východiskom pre nemeckú menovú politiku je stabilita marky - Janek, Miroslav
Menová politika Nemecka. Postavenie nemeckej marky voči európskym menám. Nárast kurzu nemeckej meny. Dôsledky oslabenia dolára pre nemecké hospodárstvo. Obavy finančných expertov z výkyvov na menových trhoch. Obavy z nadhodnocovania nemeckej meny. Hodnota obchodnej výmeny Nemecka s krajinami východnej a strednej Európy.