Konjunkturní situace hospodářství vyspělých zemí a její výhled
Rok 1994 znamenal pre krajiny OECD koniec recesie a vstup do hospodárskeho oživenia. Vysoké tempo hospodárskeho rastu v USA a V. Británii. Japonsko a krajiny EU zaznamenali len miernejší prírastok HDP. Vývoj na medzinárodných finančných trhoch. Objem medzinárodného obchodu. Prognózy hospodárskeho vývoja krajín OECD sú pomerne optimistické. Hlavnými problémami budú v r. 1995 v krajinách OECD vysoká nezamestnanosť a vysoké deficity štátnych rozpočtov.