Antimonopolní politika a přirozený monopol - Ordover, J.A
Zložité problémy prípravy protimonopolných zákonov pre základné sektory infraštruktúry, ako sú energetika, doprava alebo spoje. Niekoľko alternatív politiky hospodárskej súťaže, ktoré by mohli byť aplikovateľné pre tieto infraštruktúrne sektory. Tri aspekty tejto problematiky z pohľadu amerických skúseností a ich významu v kontexte východoeurópskych reforiem: 1. Sektory vhodné pre reguláciu. 2. Vhodné postupy pre neregulované pobočky regulovaných spoločností. 3. Vhodný konkurenčný režim pre sektory s prirodzeným monopolom.