Ochrana hospodárskej súťaže a postavenie prirodzených monopolov v ekonomike Slovenskej republiky - Majdúchová, Helena, 1963-
Základné východiská ochrany hospodárskej súťaže. Legislatívna úprava hospodárskej súťaže v slovenskej ekonomike. Teória prirodzeného monopolu. Stav a charakteristika prirodzených monopolov SR. Energetika. Vodárne a kanalizácie. Telekomunikácie.