Nástroje OECD na podporu liberalizácie priamych zahraničných investícií
Rastúci význam priamych zahraničných investícií v medzinárodnej ekonomike. Jeden z primárnych cieľov OECD - pomáhať členským krajinám liberalizovať medzinárodný obchod. Opatrenia v oblasti priamych investícií sú zaznamenané v Kódoch liberalizácie a dokumente Národný režim.