Nelineárne optimalizačné modely v ekonomickom rozhodovaní - Fendek, Michal
Ohraničenosť predpokladu lineárnosti pri modelovaní ekonomických procesov. Príklady aplikácie nelineárnych optimalizačných modelov. Model maximalizácie zisku firmy. Model minimalizácie nákladov firmy pri fixovaní úrovne produkcie. Model optimálnej voľby portfólia. Nelineárne dopravné úlohy. Viackriteriálna nelineárna optimalizácia. Narastanie stupňa zložitosti funkčných väzieb v ekonomických systémoch.