Keď je legislatíva brzdou Neustále zmeny a nejednotnosť vo výklade zákonov istoty nepridajú - Psotová, O.
Prijatie zákonov a legislatívnych predpisov, ktoré majú podporiť rozvoj malého a stredného podnikania. Neustále zmeny a nejednotnosť výkladu týchto zákonov sa stáva jednou z kľúčových bariér brzdiacich rozvoj súkromného podnikania. Rozdielnosť vo výklade zákonov. Konkrétne zákony č.7/1993 Z.z. o zriadení Národnej poisťovne, vyhláška č.55/1994 Z.z. o spôsobe vedenia evidencie tržieb elektronickou pokladnicou, daňové zákony a i.