Chrbtová kosť firmy Organizačná štruktúra je základným kameňom riadiacej práce manažéra - Luptáková, O.
Organizačná štruktúra firmy, jej podstata. Úloha manažéra pri vytváraní správnych vzťahov. Formovanie efektívnej pracovnej skupiny. Rozdelenie viacčlennej skupiny na podskupiny. Výber vedúcich pracovníkov. Delegovanie právomocí. Samostatnosť a zodpovednosť vedúcich pracovníkov. Prehodnocovanie organizačnej štruktúry, reorganizácia.