Aktivity v cyklistické dopravě v České republice a podmínky pro její rozvoj - Thoř, V.
Cyklistická doprava - samostatný dopravný odbor dopravného systému dopravnej politiky v ČR. Účelné rozmiestnenie a výstavba cyklistických trás v súlade s komunikačným systémom ako neoddeliteľná súčasť ostatných dopravných odborov. Diferenciácia cyklistických sietí podľa prevládajúceho účelu ciest (doprava do zamestnania, šport, rekreácia ap.). Bezpečnosť zapojenia cyklistickej dopravy do celkového procesu riadenia dopravy.