Perspektíva vážskej vodnej cesty v európskom koridore sever - juh - Píš, E.
Doprava - neodmysliteľná súčasť hospodárskeho rozvoja krajiny. Napojenie vnútornej dopravnej siete na medzinárodné trasy. Z ekologického hľadiska je najvýhodnejšia vodná doprava. Vybudovanie vodnej cesty na rieke Váh. Rôzne varianty prepojenia. Význam koridoru sever - juh.