Bezpečné potraviny a potravinová bezpečnosť Skoro polovicu príjmov slovenský spotrebiteľ preje, nie však podľa zásad racionálnej výživy - Krištofičová, Dagmar
Prenikanie potravinárskych komodít na zahraničné trhy. Aktivizácia možností slovenského poľnohospodárstva a jeho spracovateľských odvetví v súvislosti so závermi Uruguajského kola GATT, podľa ktorých sa prístup na domáce trhy zvýšil o 7 až 10 perc. Zaostávanie slovenských potravín v kvalite za vyspelými krajinami. Správanie spotrebiteľov na trhu v súvislosti cien potravín a racionálnej výživy. Výdavky obyvateľstva na potraviny. Koncepcia bezpečnosti potravín. Smernice o hygiene potravín. Problém výživy obyvateľstva.