Konkrétne vlastníctvo je prínosom Zabezpečený odbyt dáva šancu myslieť na budúcnosť - Chudý, V.
Zmeny vlastníctva Cementárne Lietavská Lúčka po r. 1992. Stagnácia výroby a nárast zadlženosti po privatizácii. Po r. 1993 prevzali vlastníci z kupónovej privatizácie od Fondu národného majetku svoje vlastnícke práva, privatizačné fondy predali svoj podiel zahraničným investorom. Prínos vlastníckych zmien, organizačné zmeny, výmena manažmentu. Obnova technológie. Ekonomická situácia cementární, výrobná kapacita, vývoz cementu.