Vznikne živnostenská komora Slovenskej republiky Pripravuje sa legislatíva pre živnostenské spoločenstvá a komory - Bartl, J.
Príprava návrhu novej právnej úpravy postavenia a pôsobnosti živnostenských spoločenstiev a komôr na Slovensku. Prehľad histórie živnostníctva na Slovensku a v Európe. Živnostenské komory v európskych krajinách. Skúsenosti z Českej republiky. Vývin a príprava slovenského modelu. Vývin a súčasný stav od r. 1990. Stanoviská a podnety k návrhu.