Finančné inštitúcie stoja pred ďalšou etapou privatizácie - Hajko, J.
Slovensko potrebuje veľké súkromné banky. Po r. 1995 sú ešte najväčšie slovenské banky stále štátne alebo pod silným vplyvom štátu. Predstavitelia rozhodujúcich privatizačných inštitúcií nevylučujú predaj ich akcií. Časť akcií bánk sa už predala za kupóny. Úverová politika bánk. Personálna politika zo strany FNM SR voči bankám. Privatizácia bánk. Slovenská poisťovňa bude čoskoro sprivatizovaná.