Odvetvová a konkurenčná analýza slovenského bankovníctva - Slávik, Štefan, 1955-
Potreba poznania vonkajšieho a vnútorného prostredia podniku. Hlavné ekonomické parametre odvetvia: veľkosť trhu, počet konkurentov, integrácia v odvetví, bariéry vstupu a odchodu z odvetvia, priestor pre zmeny produktu, miera diferenciácie produktov, diverzifikácia. Najvýznamnejšie hybné sily odvetvia. Skúmanie a hodnotenie konkurenčných síl - Porterov model. Kľúčové faktory úspechu.