Finanční deriváty a peněžní politika - Vencovský, František
Vymedzenie derivátov v teórii i praxi. Charakteristika a typy derivátov. Dopytové a ponukové účinky derivátov. Vznikom derivátov sa mení štruktúra finančných trhov. Deriváty ako predmet záujmu bankového dohľadu. Finančné deriváty v politike peňažnej emisie.