K burze cenných papírů - Marek, K.
Pojem a vznik burzy. Typy búrz (19.-20. stor.): francúzsky, stredoeurópsky, anglo-americký. Základné funkcie burzy. Zákon o burze cenných papierov č. 214/1992 Sb. (platí v SR aj v ČR). Burzové obchody - promptné a devízové. Rozvoj rozsiahleho počítačového projektu pre podporu a riadenie obchodovania na BCP Praha. Subjekty oprávnené obchodovať na burze. (Pokračovanie v č. 5/95).