Zvýšením výroby znížime ceny Čo musí vyriešiť slovenské poľnohospodárstvo pred vstupom do CEFTA - Malejčík, A.
Slovensko je členom CEFTA. Komparatívne výhody vyplývajúce z členstva v tomto združení. CEFTA je pre krajiny strednej a východnej Európy prípravou na členstvo v EÚ. Ekonomická nivelizácia hospodárenia na pôde bez vzťahu k pôde. Alokácia poľnohospodárskej výroby vo vzťahu k CEFTA pri rešpektovaní trhového zákona hodnoty. Zvýšenie výroby poľnohospodárskych produktov je predpokladom zníženia cien.