Nová kategorizácia pohostinských a ubytovacích zariadení má prispieť k skvalitneniu ponuky cestovného ruchu - Janegová, Vlasta
Zverejnením v Zbierke zákonov SR (zákon NR SR č. 32/1994 Z.z.) sa vyhláškou Min. hosp. SR upravuje kategorizácia pohostinských a ubytovacích zariadení. Požiadavky na vybavenie a rozsah služieb treba považovať za minimálne. Šesť mesiacov na uvedenie do súladu s vyhláškou. Kategóriu pohostinských zariadení určuje ich prevádzkovateľ. Požaduje sa vyššia vybavenosť ubytovacích zariadení.