Evropská unie - Japonsko - Asie - Kobajaši, T.
Vzťahy medzi EÚ a Japonskom. Zintenzívnenie politického dialógu. Aktívna spolupráca - oblasť priemyslu, vedecká a technická spolupráca, oblasť životného prostredia, koordinácia politiky v otázkach konkurencie, sociálna problematika, spolupráca v obchode a investíciách. Japonsko-ázijské vzťahy a EÚ. Vzťahy medzi EÚ a Áziou.