Príjmy a výdavky mesta - Dajčová, M.
Vznikom samosprávy sa mesto dostalo do nového postavenia aj v rozpočtovom hospodárení. Uplatňovanie pridelených právomocí miest a obcí. Problémy rozpočtového hospodárenia samospráv. Príklad mesta Prešova.