Dokedy budeme čakať na zníženie úrokových sadzieb? Pohľad na financie v niekoľkých variantoch - Sojka, Jozef
Vysoké úroky z úverov bránia získavať prostriedky na realizáciu výroby a obchodu. Rentabilita v nefinančných organizáciách je 30-krát nižšia ako vo finančných organizáciách. Hlavným zdrojom zisku sú úroky. Banky SR brzdia rozvoj hospodárskej činnosti. Odvetvia s najvyšším ziskom. Platobná neschopnosť. Lacnejší úver v zahraničí. Podnikové banky. Direktívne alebo liberálne zníženie úrokových sadzieb.