Slovenská ekonomika v kontexte vývoja svetovej ekonomiky. 5 - Komínková, Zora
Slovenská ekonomika má byť v budúcnosti typom malej otvorenej priemyselne vyspelej ekonomiky s vysokovýkonným zahraničným sektorom. Oživenie exportu pôsobí proti inflácii. Hrubý odhad miery inflácie do r. 2000 je 6-7 perc. ročne. Možnosť hospodárskej integrácie s EÚ. Alternatíva trvalo udržateľného rastu. Model proexportne orientovaného rozvoja ekonomiky.