Devízový zákon a podnikatelia - Najšlová, Oľga
Nový devízový zákon č. 202/1995 Z.z. je založený na liberalizácii slovenskej koruny v rámci bežného účtu platobnej bilancie. Právo právnických osôb a fyzických osôb nepodnikateľov uhradiť peňažné záväzky voči cudzozemcom. Cudzozemci môžu previesť do zahraničia výnosy z bežných operácií. Ohlasovacia, ponuková a transferová povinnosť. Platby v hotovosti v zahraničí. Kapitálové transakcie. Spoločnosti so zahraničnou majetkovou účasťou.