Súradnice stability slovenskej meny. 3 Ekonomické a legislatívne prostredie pri štarte vonkajšej vymeniteľnosti - Kráľ, Miloš
Priaznivé východiská stability meny: aktívna obchodná a platobná bilancia, rast vývozu i dovozu, zvyšovanie devízových rezerv, rast HDP, pokles inflácie, vyrovnaný štátny rozpočet. Nový devízový zákon zabezpečí ochranu stability meny. Prísne riadené devízové hospodárstvo vhodným riešením. Mikroekonomika nie je pripravená na možnosti vonkajšej vymeniteľnosti meny.