Súradnice stability slovenskej meny. 1 Konvertibilita slovenskej koruny a všetky ostatné súvislosti - Kráľ, Miloš
Od roku 1971 je Slovensko účastníkom sústavy papierových peňazí. Úplne vymeniteľné meny, meny s vnútornou vymeniteľnosťou, meny bez oficiálnej konvertibility. Po roku 1989 sa Slovensko začlenilo do skupiny krajín s vnútornou konvertibilitou meny. Od 1.10.1995 sú slovenská i česká koruna úplne vymeniteľné. Akceptovaná úroveň konvertibility meny spôsobuje, že kurz meny sa blíži k jej skutočnej vnútornej hodnote.