Výhodnejšie pre podnikateľov
Výklad devízového zákona č. 202/1995 Z.z. Súčasný devízový režim je neadekvátny stavu ekonomiky. Podmienky zavedenia konvertibility: primeranosť výmenného kurzu, dostatočná hladina devízových rezerv a racionálna makroekonomická politika. Vnútorná konvertibilita koruny. Pozitívna zmena základných ekonomických veličín v r. 1994-1995. Nový devízový zákon ruší obmedzenia pre operácie na bežnom účte platobnej bilancie.