Hospodářská politika Evropské unie - Adámková, Vlasta
Tvorba regionálnych (integračných) zoskupení krajín a analýza názorov na ich vznik a vývoj. Analýza hospodárskej politiky Európskej únie. Podstata Zmluvy o Európskej únii a jej vzťah ku krajinám strednej a východnej Európy. Proces adaptácie EU. Protekcionistické opatrenia a problém štátnych dotácií a kontroly. Tzv. maastrichtské dohody a ich vzťah k vývoju integračných procesov Európskych spoločenstiev. Podstata postupného prechodu k menovej a hospodárskej únii.