Česká republika na cestě k Evropské unii - některé problémy vzájemné interakce transformačního a integračního procesu v devadesátých letech - Jakš, Jaroslav
Východiská riešenia vzťahov Česka k ďalšiemu vývoju Európskej únie. Vývoj integračného procesu v západnej Európe. Koncepcie a analýzy týkajúce sa rozvojových problémov EU krátkodobého charakteru napr. dovęšenie procesu Jednotného vnútorného trhu. Perspektíva EU z pohľadu transformujúcich sa krajín východnej a strednej Európy do EU.