Sbližování práva České republiky a práva Evropského společenství v oblasti podnikatelských vztahů - Švarc, Zbyněk
Orientácia Česka na Európske spoločenstvá a jeho členské štáty. Proces zabezpečenia zlučiteľnosti tuzemského práva s právom ES. Podstata zbližovania právnych úprav a východiská. Problém právnej úpravy podnikateľských vzťahov, resp. vzťahov vznikajúcich pri podnikaní a to súkromnoprávnych, zmluvných vzťahov averejnoprávnych vzťahov. Analýza a charakter práva ES. Obchodné spoločnosti a ich právo. Právne postavenie podnikateľov.