Charakteristické črty verejnej správy - Škultéty, P.
Verejná správa ako základný pojem správneho práva. Štátna správa, ktorá je charakterizovaná predovšetkým činnosťou výkonnou a nariaďovacou. Činnosť orgánov štátnej správy. Samospráva ako verejná správa, ktorá je realizovaná inými verejnoprávnymi subjektmi ako štátom.