Systém pojišťovnictví v Dánsku - Zemanová, M.
Úloha Dánskeho finančného dozorného orgánu, ktorý uskutočňuje dohľad nad finančným sektorom, ktorý zahrňuje banky, sporiteľne, poisťovne a i. Základné ciele dozorného orgánu. Systém vzdelávania v poisťovníctve - Dánsky inštitút pre vzdelávanie v poisťovníctve. Činnosť Výboru pre sťažnosti v poisťovníctve. Kontrolný a dozorný odbor pre poisťovníctvo je súčasť Dánskeho finančného a dozorného orgánu, ktorý vykonáva dozor nad malými a strednými poisťovňami.