Všeobecná zdravotná poisťovňa. 1
Budovanie osobitného systému zdravotného poistenia ako jedna z kľúčových úloh reformy zdravotníctva na Slovensku. Zriadenie Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) ako verejnoprávnej inštitúcie neziskového charakteru. Začiatok fungovania VšZP podľa nového zákona od 1. januára 1995. Úlohy VšZP ako nositeľa zdravotného poistenia. Základné princípy zdravotného poistenia vo VšZP.