Barometer v kľúčovom odvetví priemyslu - Szilágyi, M.
Strojárstvo je kľúčovým odvetvím slovenského priemyslu. Nízke využitie výrobných kapacít, zníženie výroby a rentability. Hodnotenie výrobných odborov z hľadiska výroby, exportu a zamestnanosti. Vysoký podiel výroby s nižším stupňom strojárskeho spracovania. Konečná finalizácia výrobkov v zahraničí. Útlm kooperácie s inými odvetviami. Obmedzenie výskumu.