Hodnocení výkonnosti firmy a jeho počítačová podpora - Fotr, J.
Analýzy pre manažérske rozhodovania, zisťovanie a vyhodnocovanie informácií o externých faktoroch, ktoré predstavujú riziká a podnikateľské príležitosti. Prístupy k hodnoteniu výkonnosti a finančného zdravia firmy: pyramídové sústavy ukazovateľov, porovnávanie podľa normy, porovnávanie ukazovateľov v priestore a v čase. Využívanie počítačových programov a expertných systémov pri hodnotení zdravia firmy. Systém REVALEX. Výpočet Altmanovho modelu.