Manažér a riadenie podniku - Alexy, Július, 1926-2024
Klasické typy riadenia: direktívny, demokratický, liberálny. Osobnosť manažéra. Rozhodovanie: štruktúrne hľadisko, hľadisko ľudských zdrojov, záujmové hľadisko, symbolické hľadisko. Kolektívne rozhodovanie. Stratégia.