Základy moderného manažmentu - Kačír, Klement
Význam práce manažérov, jej produktívnosť. Ocenenie práce manažérov. Problematika profesionalizácie manažmentu. Názory na tento problém v USA, kde sa zastáva názor na manažéra jedinej profesie. V Japonsku presadzovanie dvojprofesionálneho manažéra. Chápanie termínov manažment a manažér v našom výklade. Zmena obsahu a štýlu práce pri prechode špecialistu na funkciu manažéra. Charakteristika prechodu pozície špecialistu na manažéra podľa D. Fullera.