Metodika účtovania poskytnutých úverov, klasifikácie pohľadávok a podsúvahových záväzkov, tvorby a použitia opravných položiek a rezerv
Dňa 3.3.1995 vstúpilo do platnosti Opatrenie č. 3 NBS o Pravidlách hodnotenia pohľadávok a podsúvahových záväzkov bánk podľa rizík v nich obsiahnutých a pre tvorbu zdrojov na krytie týchto rizík zverejnené vo Vestníku NBS čiastka 4/1995. Metodiku účtovania vypracoval Odbor účtovníctva NBS.