Špecifické prípady účtovania u podnikateľov. 2 - Klimentová, Zuzana
Hmotný a nehmotný investičný majetok: obstaranie, účtovanie kurzových rozdielov, daň z pridanej hodnoty a investičný majetok, odpisovanie a vyraďovanie investičného majetku. Tvorba analytických účtov k účtovnému odpisu na účte 551-Odpisy nehmotného a hmotného investičného majetku na konci roka pre potreby vyčíslenia daňového základu. Predčasné vyradenie investičného majetku za celú dobu používania a pri predaji na daňové účely.