Celosvetové siete u nás, alebo k čomu všetkému sú dobré počítače - Gallovič, M.
Popis najznámejších celosvetových počítačových sietí a práca na nich. Počítačová sieť BITNET (EARN - European Academic Research Network) je určená pre potrebu vysokých škôl. Oblasti, v ktorých sa BITNET využíva. Sieť INTERNET odlišná od Bitnetu, používajú ju nielen vysoké školy, ale i iné subjekty. Základné služby Internetu - TELNET, FTP - (File Transfer Protocol), ARCHIE, GOPHER a ich využívanie.